„Trebuie să se premieze și premianții, nu numai repetenții”

spune directorul Spitalului Județean Spitalul de Urgență „Sfân-tul Ioan cel Nou” Suceava ar putea intra în 2006 fără restanțe la plata medicamen-telor, dacă va primi de la CJAS banii pentru serviciile medi-cale realizate peste valoarea contractată și nedecontate încă. Directorul spitalului, dr. Cristian Irimie, a precizat că este vorba de 9 miliarde lei vechi, pentru servicii nede-contate până la 30 septembrie 2004, și încă 21 miliarde lei reprezentând servicii reali-zate până la data de 30 septembrie 2005 și nedecontate până la 30 noiembrie 2005. Toate aceste date au reieșit în urma controlului efectuat, recent, la spitalul menționat, de către o comisie compusă din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt și ai Casei de Sănătate Teleorman.
 

Comisia a constatat și faptul că spitalul sucevean nu are datorii. „Dacă spitalul ar primi 30 de miliarde, ar fi un lucru foarte bun, fiindcă ar putea intra în 2006 cu un buget care nu va fi grevat de plata medicamentelor. Am intra într-o normalitate”. Dr. Irimie a mai precizat că sunt servicii realizate și validate și că există o speranță că ar putea fi plătite: „Eu am speranța că, așa cum se vor plăti datoriile spitalelor, așa se vor plăti și serviciile realizate și nedecontate. Trebuie să se premieze și premianții, nu numai repetenții”, este de părere directorul spitalului. Controlul a mai relevat și alte aspecte pozitive în activitatea medicală a celui mai mare spital din județ. Astfel, față de 2004, a crescut proporția urgențelor, de la 72, la 78%. De asemenea, a crescut procentul pacienților cu intervenții chirurgicale, ei repre-zentând 67% din totalul pacienților externați. Există și câteva aspecte mai puțin bune constatate în timpul controlului: „A crescut procentul pacienților internați la noi și trimiși apoi în alte spitale, din cauză că nu s-a reușit practicarea unor investigații suplimentare la cardiologie, pneumoftiziologie. Nu avem un bronhoscop performant, trebuie reînnoită toată baza de explorări endoscopice a spi-talului. S-au defectat multe aparate și nu pot fi reparate. S-a mai constatat că au crescut costurile pe zi de spitalizare a bolnavilor internați pe un pat, din cauza creșterii prețurilor la utilități, materiale sanitare și folosirii unor medicamente complexe, fiindcă au fost cazuri mai grave”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: