La Eco-Școala „Ion Creangă”

„Muncă și creație”, concurs interjudețean prin corespondență

În perioada 1-30 octombrie 2005, la Eco-Școala „Ion Creangă” din municipiul Suceava s-a desfășurat Concursul interjudețean ,,Muncă și Creație“. Proiectul a avut girul Inspectoratului Școlar Județean, fiind supervizat de inspectorul școlar Rodica Vasiliu. Concursul prin corespondență a avut 4 secțiuni, respectiv cele axate pe colaje din fire, textile, hârtie și combinate. Lucrările sunt realizate din materiale refolosibile, participanți fiind elevi de la unități de învățământ din toată țara. Proiectul și-a propus identificarea elevilor cu capacități creatoare, creșterea gradului de valorificare a deșeurilor, precum și descoperirea de noi mijloace de refolosire, în vederea protejării mediului înconjurător. Managerul proiectului, înv. Violeta Faliboga, spune că în competiție au intrat peste 400 de lucrări, lucru care demonstrează interesul de care inițiativa s-a bucurat în rândul școlarilor.
 

În urma deliberării juriului, compus din învățători de la mai multe școli din municipiu, s-au acordat 30 de premii I, 50 de premii II și 120 de premii III, precum și men-țiuni și diplome de parti-cipare. Ocupanții poziției fruntașe au primit câte un aparat de fotografiat cu care, în viitoarea activitate de mici ecologiști, vor imortaliza fru-musețile țării. Înmânarea recompenselor s-a făcut la Eco-Școala „Ion Creangă”, cu prilejul expoziției realizate cu lucrările laureaților, la pre-miații aflați la depărtare, acestea ajungând prin poștă. Manifestarea expozițională a fost onorată de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai conducerii școlii, de învățătoare din județ, educatoare din municipiu și elevi. Dna Violeta Faliboga crede că obiectivele au atinse, concursul bucurându-se de aprecieri unanime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: