Bani pentru „tratarea” alunecărilor de la Șcheia

Consiliul Județean a dat 200 milioane lei vechi pentru consolidarea versantului afectat de alunecări de la Șcheia. Banii provin din suma de 8,4 miliarde lei vechi alocați săptămâna trecută, prin hotărâre a executivului central, pentru combaterea efectelor calamităților. Potrivit președintelui Gavril Mîrza, în zonă va fi amenajat un parapet care va duce la ameliorarea stării versantului. În vară, la Șcheia, pe drumul județean 178 A, înspre Mihoveni, la km 2+250, a fost semnalată o falie ce se întindea pe o lungime de 400 de metri. La acea dată a fost dispusă devierea circulației, acționându-se pentru diminuarea fenomenului.
 

În pericol sunt mai multe gospodării, dimensiunea acestuia fiind comparabilă, ca amploare, doar cu deplasările de la versantul de nord-est al municipiului Suceava. Potrivit constatărilor făcute, dealul a luat-o la vale ca urmare a cantităților mari de precipitații înregistrate anul acesta. În perimetrul respectiv a fost consemnat, de mai mult timp, un focar de posibile deplasări, acesta fiind amorsat de excesul de apă. Excedentul pluviometric s-a infiltrat în sol la o anumită adâncime și, în combinație cu stratul de argilă, a dat naștere la un plan de alunecare deosebit de periculos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: