La Gura Humorului

Un câine turbat a mușcat doi oameni, fiind instituită carantina

Două persoane din Gura Humorului au fost mușcate duminică de un câine co-munitar turbat, care, ulterior, a fost ucis de pitbull-ul unuia din cele două. Capul câinelui a fost trimis pentru inves-tigații Circumscripției sanitare-veterinare din localitate, de acolo fiind trimis la Laboratorul DSVSA, unde s-a confirmat, miercuri, că este vorba de rabie. DSVSA a informat DSP despre situație, pentru a se lua măsurile de protecție ce se impun, și a instituit carantina sanitară veterinară în Gura Humorului, precum și pe o rază de 30 de kilometri, inclusiv comunele limitrofe.
 

Au fost anunțate și circumscripțiile veterinare din Cacica, Vama, Frasin, Păltinoasa, Valea Moldovei, Mănăstirea Humorului, Pâr-teștii de Jos. Reprezentanții DSVSA au precizat că și pitbull-ul trebuie împușcat. Potrivit directorului exe-cutiv interimar al DSP Su-ceava, dr. Odette Nicolae, șase persoane care au venit în contact cu câinele turbat urmează, în prezent, tratamentul antirabic în Secția de boli in-fecțioase a Spitalului Județean Suceava. Dintre aceste per-soane, una a fost mușcată de câine, două au manipulat capul animalului trimis la DSVSA în vederea investigații de laborator, pentru confir-marea diagnosticului de turbare, iar alte 3 persoane au intrat în contact cu secreția animalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: