Consilierii câmpulungeni se declară „păcălici“

Consilierul local câmpulungean Mircea Giosan (PNL) a apreciat, în ședința în plen a legislativului local de marți seară, că el și colegii săi consilieri nu sunt decât niște „păcălici”. M. Giosan a ajuns la această concluzie după ce plenul CL a fost pus în repetate rânduri în fața faptului împlinit, fie pentru a aproba chestiuni deja realizate fără aprobare, fie aflând că, fără știrea lor și fără să fie cineva sancționat, s-a folosit cu nerușinare proprietatea municipiului de către anumite persoane. Numai în ședința de marți, Consiliului Local al municipiului i s-a cerut de trei ori să aprobe demersuri deja făcute: să atribuie o suprafață de teren pentru construirea centralei termice cu cogenerare, deși centrala este aproape terminată, să aprobe construirea unei stâne pe un trup de pășune, deși stâna este făcută din vară, și să plătească 18 milioane de lei vechi pentru deplasarea unui ansamblu artistic la o manifestare, deși deplasarea s-a făcut de câteva luni, decontările s-au operat deja și plenul Consiliului a respins anterior acest demers, pe motiv că s-a cerut o sumă dublă față de prețul real al deplasării.
 

În plus, consilierii locali au mai aflat stupefiați, în aceeași ședință, că proprietăți ale municipiului au fost ocu-pate ilegal, fără încasarea de bani drept chirie, de anumite persoane, cu acceptul tacit al unor funcționari din Primărie, care nu au fost și, probabil, nici nu vor fi sancționați. Este vorba despre ocuparea fără contract și fără plata vreunei taxe, pe tot timpul sezonului de pășunat din acest an, de către baciul Ilie Nisioi, a unui trup de pășune la Botușul Mare, după ce persoana care își adjudecase la licitație pășunea a renunțat. Ocuparea pășunii s-a făcut cu știrea administratorului pășunilor mu-nicipiului, Daniel Adamciuc, func-ționar al Primăriei, care acum se bazează doar pe promisiunile baciului ilegalist pentru a recupera banii pe în-chirierea pășunii. De asemeni, este vor-ba despre un spațiu la parterul unui bloc, ocupat încă din 1999, fără accep-tul Consiliului Local, de către un patron care și-a făcut acolo terasă pentru barul său, continuă să țină îngrădită terasa fără a se lua vreo măsură împotriva sa, iar acum dorește să își extindă barul și în acel spațiu, deși nu este proprietar pe teren. Toate aceste situații incredibile l-au făcut pe consilierul local Mircea Giosan să creadă că plenul legislativului este doar folosit pentru a acoperi matrapazlâcuri prin aprobări ulterioare și să afirme că toți consilierii sunt „păcălici”, pentru că au acceptat. Nici un alt consilier local nu l-a contrazis pe supărat…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: