De azi, din nou la școală

Dascălii au acceptat, în mare parte, ultima ofertă a Guvernului

După 3 săptămâni de grevă generală, mare parte din cadrele didactice sucevene au decis să intre azi în sălile de clasă, acceptând ultimele modificări din acordul dintre Guvern și sindicate. Liderul Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret”, prof. Constantin Cernica, ne-a precizat că peste 70% dintre cadrele didactice, din cele 85 de școli aflate ieri în grevă, s-au pronunțat pentru acord, deci pentru începerea școlii. Potrivit liderului Sindicatului Liber și Independent „Bucovina” Rădăuți, Gheorghe Șorodoc, și acolo sindicaliștii încep azi școala, deși nu sunt mulțumiți în totalitate de felul în care li s-au îndeplinit doleanțele, mai ales de creșterea salarială.
 

Ultima ofertă a Guvernului în ceea ce privește salariile a fost creșterea cu 11,83%, în două tranșe: 5,5% în ianuarie, și restul la 1 septembrie. Apoi, s-a acceptat recuperarea orelor de curs pierdute cu greva până la sfârșitul anului școlar, fără reținere din salariu. Dl Cernica spune că s-a obținut cu mare greutate menținerea titulaturii în învățământ, considerând aceasta „cea mai mare victorie a sindicatelor”. Liderul sindicatului Bucovina a precizat că sindicaliștii săi și-au pus speranța în promisiunea că se va realiza o nouă lege a salarizării, acum creșterea oferită nefiind „ceea ce au așteptat”. Conform datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean, ieri au fost în grevă 305 unități școlare din județ, respectiv 5794 de cadre didactice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: