Precizări privind acordarea tarifului social la facturarea energiei electrice

15 decembrie este data limită depunerii documentațiilor > Noii solicitanți de tarif social au nevoie de adeverință de venit de la primărie > Conform acestui tip de facturare, energia electrică poate costa 1500 lei, dar și 7100 lei pe kilowatt
E.ON Moldova reamintește consumatorilor condițiile în care pot beneficia de tarifarea energiei electrice în regim social în concordanță cu ordinul ANRE 38/2005. Clienții care au beneficiat până acum de tarif social vor primi prin poștă documente necesare dacă au ales în continuare același tip de tarifare. Aceștia le vor completa și le vor aduce la centrele de relații cu publicul din localitate sau le pot trimite prin poștă, până la data de 15 decembrie.
 

După aceasta, pot apărea mai multe situații. Dacă îndeplinește condițiile de acordare, consumatorul va beneficia în continuare de tarif social la facturarea energiei electrice, iar dacă nu corespunde și nu a optat singur pentru alt tip, va fi facturat la tarif monom cu rezervare, adică la 1300 lei/zi și 2700 lei/kWh, începând chiar cu consumurile din luna noiembrie. În cazul în care documentele au ajuns la centre după data de 15 decembrie și clientul poate beneficia de tarif social, acest tarif va fi operativ din perioada următoare trimiterii documenta-ției, până atunci fiind valabil același tarif de re-zervare pomenit mai sus. Dacă vor să treacă de la un tip de tarif la altul sau abia acum solicită tarif social, consumato-rii au nevoie de adeverință de venit eliberată de primărie. Persoanele care au beneficiat de tarif social, iar primăria constată că veniturile lor nu mai sunt compatibile cu acest tip și nu avi-zează documentația, vor fi taxați cu 3600 lei/kWh, adică după tariful monom simplu, înce-pând cu consumurile din luna noiembrie. Dacă persoana și-a depus documentele la termen, este îndreptățită să fie tarifată social, facturarea astfel aprobată se va face din perioada următoare depunerii actelor, dar și prin întocmirea unui nou contract de furnizare a energiei electrice. Conform tarifului social, energia electrică facturată costă 1500 de lei/kWh, dacă se con-sumă până la 2 kW/zi, 3600 lei/kWh dacă se consumă între 2 și 3 kWh/zi și de 7100 lei/kWh dacă se depășește consumul de 3 kWh/zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: