„O scăpare”… prinsă și lămurită

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, joi, la Suceava, că decizia de a stabili la doi ani intervalul pentru alegerea conducerii partidului a fost a Congresului PSD, după dezbateri în structurile partidului, și nu rezultatul unor înțelegeri între el și Adrian Năstase. Ion Iliescu a explicat că președintele PSD, Mircea Geoană, „s-a corectat” după ce a lansat, la Suceava, o dezbatere privind modificarea intervalului de timp dintre congrese. „Am văzut că s-a corectat ulterior. Aici, la Suceava, a lansat ideea că această chestiune, cu Congresul la doi ani de zile, ar fi fost rezultatul unor aranjamente și înțelegeri bilaterale între mine și Năstase. E total aberantă această chestiune. Mi-a spus că a fost răstălmăcit, deși, din ce am văzut, a cam spus acest lucru”, a spus dl Iliescu.
 

„Viitorul Congres poate să decidă schimbarea acestor termene, dar atunci a fost o deliberare chiar înainte de Congres, discuții în pregătirea Congresului, în elaborarea proiectului de Statut în Biroul Executiv, apoi în Biroul Național, în toate conferințele județene s-a discutat această opțiune, după care a urmat decizia Congresului care a aprobat acest Statut”, a mai precizat senatorul PSD. El a apreciat că, în această problemă, președintele PSD a avut „o scăpare superficială”. Președintele PSD, Mircea Geoană, lansase, în urmă cu o săptămână, la Suceava, o discuție privind modificarea intervalului de organizare a Congresului pentru alegerea conducerii partidului, de la doi ani, la patru ani sau, după caz, după un ciclu electoral, motivând că, dacă alegerile generale vor fi organizate la termen, în 2008, Congresul PSD privind alegerea noilor structuri de conducere ale partidului ar fi organizat în 2007, iar această situație ar putea să fie contraproductivă pentru partid, ținând cont că o astfel de competiție internă poate conduce la unele tensiuni. „Acest model cu congrese la doi ani de zile a fost o soluție, un compromis, într-o ipoteză care nu s-a confirmat la Congres. A fost o înțelegere între Ion Iliescu și Adrian Năstase, în care un congres la doi ani ar fi permis, probabil, lui Adrian Năstase să preia șefia partidului după doi ani de zile în care domnul Iliescu ar fi fost ales”, a spus președintele PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: