După mai bine de doi ani

Unii agenți economici nu s-au „obișnuit“ să elibereze bonul fiscal

Inspectorii de la Activitatea de Control Fiscal din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava au efectuat, săptămâna trecută, 220 de controale, aplicând 212 sancțiuni. Valoarea amenzilor se ridică la 927.500.000 lei, din care 926.200.000 lei au fost deja încasați. Surse oficiale din cadrul DGFP Suceava ne-au declarat că au fost supuse controlului societăți comerciale care au ca obiect de activitate prelucrarea sau comercializarea masei lemnoase, comerțul cu produse alimentare, băuturi și țigări.
 

Cele mai multe abateri constau în nerespectarea Legii nr. 252/2003, privind registrul unic de control și nepredarea bonului fiscal, cu toate că au trecut mai bine de doi ani de când legea a intrat în vigoare. La acestea se adaugă și nerespecarea Legii contabilității nr. 82/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 48/14.01.2005, referitoare la efectuarea inventarierii patrimoniului, întocmirea situați-ilor financiare anuale, utilizarea și ținerea registrelor de contabilitate, precum și întoc-mirea și utilizarea documentelor justificative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: