Începând de ieri

Măsuri stricte de prevenire a gripei aviare

> La Punctul de trecere a frontierei Siret, orice intrare sau ieșire de păsări în viu sau congelate a fost blocată > Vânătorii vor împușca păsările sălbatice cu comportament ciudat și le vor prezenta la laboratorul de analize Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranță Alimentară a dispus, începând de ieri, măsuri de prevenirea îmbolnăvirii de gripă aviară. Directorul executiv Petrea Dulgheru a anunțat că se va aplica un program strict de monitoriza-re, prin Punctul de trecere a frontierei de la Siret neavând voie să intre sau să iasă păsări în viu sau cele sacrificate și congelate.
 

Medici veterinari ai DSVSA, precum și reprezentanții instituțiilor silvice vor monitoriza zilnic întreg teritoriului județului, iar păsările sălbatice găsite moarte vor fi aduse la laborator, pentru efectuarea analizelor specifice. Totodată, exemplarele cu comportament atipic vor fi vânate în același scop. În punctul de inspecție-frontieră, servi-ciul veterinar lucrează în per-manență cu 5 medici. „Am luat măsuri de supraveghere și identificare pe tot teritoriul județului, în fondurile de vânătoare și la graniță, astfel încât din acest punct de vedere suntem acoperiți”, a declarat dr. Dulgheru. Partea proastă este că județul Suceava nu are o stație de dezinfecție antiepi-zootică. În prezent se fac demersuri pentru înființarea de urgență a acesteia, cu fonduri de la Agenția Națională Sani-tar-Veterinară și pentru Sigu-ranța Alimentelor sau prin-tr-un parteneriat public privat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: