Ca în 1907

Bătaie, la Horodnic, pentru recuperarea unei fetițe de 3 ani

> Pentru că n-au vrut să se supună unei executări judecătorești, rudele tatălui copilului au atacat caguliștii de la DPIR cu furci și topoare > Folosind lacrimogenele, bastoanele și “schemele”, polițiștii au reușit să redea copilul mamei sale O fetiță de 3 ani a putut fi redată mamei sale numai cu ajutorul caguliștilor de la Detașamentul de Intervenție Rapidă al IPJ Suceava. Întâmplarea s-a petrecut ieri, în localitatea Horodnic de Sus, evenimentele desfășurându-se în forță, aproape dramatic. Soții M. din localitate au divorțat cu ceva timp în urmă, iar copilul a fost dat de instanță, spre îngrijire, mamei. Mai mult, fetița suferă de o afecțiune a coloanei vertebrale și are nevoie de o intervenție chirurgicală ce se poate face în Italia. Tatăl copilu-lui, Dragoș M., a refuzat categoric această idee, dar și să dea fetița mamei sale, conform hotărârii judecătorești.
 

Disperată și cu o hotărâre de executare silită în mână, către fostul ei soț, femeia a făcut apel către Poliția Suceava pentru a fi ajutată în recuperarea micuței, iar marți, o grupă de serviciu a DPIR s-a deplasat la Horodnic de Sus. La locuința lui Dragoș M. însă, polițiștii au fost întâmpinați de un grup extrem de agresiv, ferm hotărât să „apere” copilul și să nu se supună executării. Ca în timpul răscoalei din 1907, rude de-ale bărbatului strigau din răsputeri și agitau vreo două furci deasupra capului, deloc intimidate de băieții în negru și cu cagule pe față. Grupul din curtea lui Dragoș M. s-a completat apoi cu alte câteva neamuri ce și-au adus cu ele topoarele și, împreună, i-au atacat pe caguliști. A urmat o bătaie în toată regula, polițiștii “luptând” exemplar, după cum scrie la regu-lament, folosind mijloacele din dotare: sprayuri lacrimogene, bastoane, cătușe. “Răsculații” s-au manifestat în permanență violent, fiind nevoie ca polițiștii să-i imobilizeze pe câțiva dintre ei până când s-au potolit spiritele și fetița a putut fi recuperată. 7 persoane au fost amendate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: