Ingineria Electrică, la ceas aniversar

Facultatea de Inginerie Electrică Suceava se află în preajma unui moment aniversar important: împlinirea a 20 de ani de la înființare, pe 1 octombrie. Fiindcă evenimentul coincide oarecum cu deschiderea anului universitar, el a fost marcat, după cum v-am informat, săptămâna trecută, prin simpozionul național „Mașini electrice neconvenționale”, adresat profesorilor universitari care predau specialitatea și prin Expoziția de inventică, aflată la a doua ediție. Anul acesta, expoziția se axează pe echipamente electrice în electrotehnică, ea fiind deschisă celor interesați. Facultatea asigură, prin cursuri universitare, formare de ingineri, perfecționare sau specializare postuniversitară cu durate cuprinse între 4 luni și 2 ani, master în specializările Informatică (durata de 2 ani), Sisteme inteligente pentru controlul proceselor (un an) și doctorat în Inginerie electronică și telecomunicații, Inginerie electrică, Știința calculatoarelor.
 

Facultatea pregătește specialiști în domenii de atracție pe piața mondială a muncii, cum ar fi inginerie software, inginerie hardware, tehnologii informaționale și comunicații etc. Ea oferă și o excelentă bază materială, care constă în 22 laboratoare care se întind pe o suprafață de 3250 mp, 4 amfiteatre, 2 săli de seminar, o sală modernă de conferințe, un laborator de lingvistică informatică, centru de comunicații și un laborator multimedia, peste 250 de computere conectate într-o rețea Internet/Intranet, sisteme multimedia și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: