Prefectul cere clarificări

Cererile de retrocedare a proprietăților mai pot fi depuse până la data de 22 septembrie conform Legii 247/2005. Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a trimis o sesizare Guvernului cu privire la câteva neclarități ale unor prevederi ale acestei legi referitoare la retrocedarea proprietăților.
 

Una dintre prevederi se referă la aplicarea sancțiunilor pentru tergiversarea nejustificată sau împiedicarea punerii în posesie. „În Legea 247 s-au scos infracțiunile și s-au introdus amenzile contravenționale. Cel care dă amenzi este prefectul, iar procedura aceasta de aplicare a contravențiilor nu este foarte clar reglementată de noua lege”, a explicat dl Onofrei. Domnia sa a mai precizat că nu se știe cum arată formularele, unde se duc banii din amenzi și cum sunt ei folosiți, motiv pentru care a solicitat clarificări suplimentare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: