Jandarmii se perfecționează

În perioada 12-16 septembrie a.c. la Centrul de Instrucție Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni se desfășoară examenele finale, de absolvire, pentru cea de-a doua serie de subofițeri jandarmi care au urmat un stagiu de pregătire timp de trei luni. Cei aproximativ 75 de subofițeri jandarmi care au urmat primul modul de pregătire sunt examinați atât în ceea ce privește pregătirea de specialitate și militară, cât și la „capitolul” educație fizică. Ei susțin probe scrise, orale și practice în fața unei comisii compusă din ofițeri din cadrul Centrului de Instrucție Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. Președintele comisiei este locotenent-colonel Dan Rohozneanu, șeful de stat major al unității gazdă, iar vicepreședintele comisiei de examinare este cpt. Ilie Dragomir, instructor militar la catedra de pregătire de specialitate și juridică din cadrul școlii din Drăgășani menționate.
 

După cele trei luni de pregătire la Fălticeni, subofițerii jandarmi vor aplica în practică la inspectoratele județene de jandarmi din care provin, cunoștințele și deprinderile acumulate. La încheierea stagiului de pregătire, va avea loc o evaluare finală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: