Primarul Șcheii vrea să se sacrifice

Primarul unei comune limitrofe municipiului Suceava a declarat, ieri, în plenul Comisiei Consultative a județului, că va apăra, „până la sacrificiul suprem” comuna, astfel încât să nu fie comasată municipiului reșe-dință de județ. Primarul comunei Șcheia, dl Vasile An-driciuc, a spus că locuitorii comunei nu sunt de acord ca localitatea să devină cartier al municipiului Suceava. „Oamenii trăiesc sub teroa-rea că vor fi înghițiți de mu-nicipiul Suceava”, a spus domnia sa, care a adăugat că este hotărât să apere inte-gritatea teritorială a comunei chiar până la sacrificiul su-prem. „Nu doresc să intru în contradictoriu cu nimeni, dar aș dori să analizăm foar-te bine, să cântărim fiecare cuvânt spus. Fiecare avem identitatea noastră și fiecare dintre primari ține la integritatea teritorială chiar până la sacrificiul suprem”, a spus primarul de Șcheia.
 

Prefectul Orest Onofrei a apreciat însă că se impune discutarea comasărilor localităților suburbane cu municipiile din județ, pentru că zonele urbane „se sufocă” și nu se mai pot dezvolta. El a apreciat că dl Andriciuc a avut un discurs cu „iz electoral și subiectiv”, care nu are legătură cu realitatea și cu administrația locală. „Nu a văzut decât doar interesul lui personal și apoi, în subsidiar, interesul popu-lației, dar tot în sprijinul lui”, a spus prefectul. El i-a explicat dlui Andriciuc că municipiul Suceava se va extinde „până după Șcheia” și că Șcheia nu va putea rămâne o enclavă în municipiul Suceava. Potrivit dlui Onofrei, datoria unui pri-mar este să explice oamenilor direcția și să-i convingă de ceea ce este bine, nu să le stimuleze reținerile care sunt legate de interese locale. „Fap-tul că dumneavoastră sunteți dispus pentru sacrificiul suprem, am toate laudele, dar nu vă folosește la nimic”, i-a re-plicat prefectul Orest Onofrei primarului Andriciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: