Parteneriat pentru dezvoltare economică locală

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava a stabilit un parteneriat de colaborare cu Fundația germană „Friedrich Ebert Stiftung” (FES) pentru implementarea unui program de dezvoltare economică locală la nivelul județului Suceava. Parteneriatul își propune informarea factorilor abilitați despre politicile, instrumen-tele și metodele de promovare, de dezvoltare economică locală și regională, infor-marea obiectivă despre aceste politici practicate în Comunitatea Europeană, imple-mentarea acestor instrumente și metode.
 

Parteneriatul va fi sprijinit și se va dezvolta în colaborare cu administrația locală și județeană. Dezvoltarea economică locală are în vedere trei tipuri de firme: afaceri locale, investitori străini și noii antreprenori. În cadrul acestui program de dezvoltare vor fi puse în aplicare metode pentru crearea și întărirea serviciilor de dez-voltare a afacerii, în special pentru firme micro, mici și medii; reducerea birocrației, simplificarea și ușurarea pro-cedurilor de obținere a licen-țelor și înființarea de agenții first-stop sau one-stop; pro-grame de dezvoltare antre-prenorială și incubatoare; în-ființarea unor rețele de afaceri. La întâlnire au participat Alfred Pfaller, președintele fundației „Friedrich Ebert Stif-tung”, dr. Jorg Meyer-Stamer, reprezentantul firmei germane Mesopartner, Johann Henger, expert CIM din partea de CCIA Suceava, reprezentanți ai ad-ministrației locale și județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: