Clovnii

Clovnul, în accepția generală, e un personaj care, odată ajuns într-o arenă, pe o scenă etc., în centrul atenției care va să zică, își pune roșia-n nas și își face numărul. De cele mai multe ori făcându-se de râs. Pentru asta e plătit. Nu e o meserie ușoară, căci unul din cele mai grele lucruri pe lume e să storci nu un hăhăit, fie el și băsescian, ci chiar schița unui zâmbet. De ziua deschiderii învățământului preuniversitar, actualii de la putere și-au pus dezinvolți roșia-n nas, au suflat vârtos în trompețici și s-au înfățoșat în păr pe scenă, deschizând ei, cu mânuțele lor grăsulii, cu care n-au fost în stare vreme de 8 luni de zile decât să desfacă șlițul la licurici, anul școlar. Ca să fie mai convingători, pe alocuri au luat cu ei și câte un popă. Să sfințeaaască și să aaapere de rele anul școlar! Dătinoși, băș(t)inoșii politicii de trăit bine!
 

Mugur Geu

Șleahta de elevi adunați în careu, care cu lănțișoare-n nas, care cu tatuaje pe buric, care cu mustu-n freză (cum îi stă bine școlerului a cărui școală se află la nici doi pași de crâșmă) s-a impresionat pe ea, acolo, pe loc, mai ales când a aflat chiar din gura acestuia, că președintele ales n-a fost prehemihihihant până-ntra doișpea… Las’ că s-a scos pe urmă. (Îi mai lipsește coronița. Ori tichia de mărgăritar?). Șleahta de politicieni a contrazis evidența. A fi clovn, a te face de râs deschizând anul școlar când învățământul e la pământ, când profesorii preferă să spele veceuri în Italia, iar elevii, mulți dintre ei semianalfabeți după absolvire, abia așteaptă să facă același lucru, e floare la ureche. Mai ales când ești plătit pentru asta. Cu bani grei, din bugetul public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: