Sadoveniana din „Dacia literară“

Ca întotdeauna cu multe lucruri interesante – de pildă, „Pași prin secole de istorie bisericească” de arhim. Timotei Aioanei și „Cuvântul este puterea omului” de Carmelia Leonte –, nr. 60 (3/2005) al revistei bimestriale de cultură „Dacia literară”, condusă de Lucian Vasiliu, oferă cititorilor o bine venită sadoveniană, cu: „Mihail Sadoveanu și Iașii la 1925” de Liviu Pa-puc,
 

„Despre Iași” de Mihail Sadoveanu, „Mihail Sadoveanu – Visarion Puiu” de Mircea Coloșenco (articol ilustrat cu o fotografie inedită, în Grădina liniștii, de Dan Grigorescu), „Efectul cathartic al rugăciunii în «Frații Jderi»” de Al. Andriescu, „Sadovea-nu – construind” de Constantin Ciopraga, „Mihail Sado-veanu – Bogăție și expresivitate”, pre-cum și cu reproducerea, pe coperta I, a unui bust al marelui scriitor, realizat de Dan Covătaru, bust aflat la Muzeul „Mihail Sadoveanu” din Iași).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: