Vatra Dornei

„Prietenii muntelui“

Până în data de 15 septembrie, pentru elevii școlilor din Vatra Dornei și nu numai, Primăria Vatra Dornei, prin Serviciul de promovare și Dezvoltare a Turismului și Salvamont, derulează programul „Prietenii muntelui”. Proiectul utilizează metode și tehnici aplicate în UE în privința educării populației, în special a tineretului, pentru un comportament care să evite degradarea mediului înconjurător în zona montană, iar participarea este voluntară. Un proiect pilot al acestui tip de program se desfășoară deja, de un an, la Școala Generală Nr. 4 din localitate, sub coordonarea prof. Liviu Carp. Elevii acestei școli s-au declarat încântați de astfel de cursuri.
 

În cadrul proiectului, începând din luna mai și până pe 15 septembrie, serviciul din cadrul Primăriei dornene susține săptămânal, pentru elevi, cursuri de mountaineering și prim ajutor. Cursurile includ noțiuni de orientare turistică, prezen-tarea echipamentului montan, cursuri primare de prim ajutor, noțiuni introductive de alpinism. Cursanții au ocazia să facă și mici expediții, în cadrul cărora au loc amenajări de trasee și aplicații practice de prim ajutor. Cursurile teoretice se desfă-șoară la sediile școlilor participante și sunt susținute de șeful salvamontiștilor dorneni, Petrică Ariciuc, și de salvatorul montan Dumitru Pașcu. Pregătirea practică se desfășoară de comun acord cu cadrul didactic îndrumător, iar activitatea se derulează și în perioada vacanței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: