Prefectul se amestecă în justiție

> acuză PSD, prin vocea lui Ovidiu Donțu Prefectul Orest Onofrei este acuzat de social-democrații suceveni de implicare în actul de justiție. Aceste acuzații vin în urma solicitării de strămutare a procesului, pe care Prefectura Suceava îl are cu Consiliul Local Șcheia privind demiterea din funcție a viceprimarului Octavian Dîrja, pe motiv că polițiști, procurori și judecători ar avea interese funciare în Șcheia. „Prefectul a spus că va solicita strămutarea procesului, pentru că – și citez din declarațiile lui – sunt suspiciuni că judecătorii au interese fun-ciare sau că nu există garanții că pot da decizii corecte.
 

Având în vedere aceste de-clarații, instanța de recurs ce decizii mai poate da, când prefectul a spus ceea ce a spus? Cum poate instanța să decidă corect când există această presiune a prefectului?”, a declarat dl Ovidiu Donțu, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, care a mai precizat că tocmai această soli-citare pe care a făcut-o prefectul denotă implicarea politicului în justiție. „Nu este normal ca prefectul să atace fenomenul justiției doar pentru că un coleg de partid nu a obținut o soluție convenabilă. Dacă toate părțile care pierd un proces ar face astfel de declarații, statul de drept ar fi atacat în una dintre instituțiile sale fundamentale”, a explicat dl Donțu. Domnia sa a mai spus că, dacă dorește să fie corect, prefectul ar trebui să sesizeze Parchetul Național Anticorupție în legătură cu plângerile făcute de consilierii locali din Moara la adresa viceprimarului Octavian Dîr-ja, legate de folosirea celor care beneficiază de ajutor social prin legea 416, pentru munci personale. „Dacă vrea să ne convingă că este corect în egalitate de tratament, să sesizeze PNA și în această problemă, pentru a vedea dacă este adevărat, și nu doar în cazul de la Drăgoiești”, a mai declarat dl Ovidiu Donțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: