DADR urmărește modul în care subvențiile sunt utilizate de producători

Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a lăsat-o mai moale cu controalele efective, orientându-se spre activitatea de informare și prevenție. Purtă-torul de cuvânt al DADR, directorul executiv Fănică Cotos, spune că esențială este identificarea din start a posibilelor neconformități, astfel încât să nu mai fie puși pe drumuri și reprezentanții altor instituții. „Asta facem noi în primul rând, ca să nu mai meargă după noi și alte organe ale statului, precum poliție sau procuratură. Este vorba despre o activitate de prevenție, pentru depistarea din fașă a eventualelor nereguli.
 

Avem și atribuții de control, dar orientarea noastră, în momentul de față, este urmărirea modului în care sprijinul statului ajunge la producători”, a subliniat dl Cotos. Ca ordonator de credite, DADR gestionează sute de miliarde de lei pe an și răspunde de modul în care aceștia ajung și sunt utilizate de producător. Directorul executiv Fănică Cotos a arătat că direcția pe care o reprezintă este, totuși, implicată pe linie de industrie ali-mentară, însă există o multitudine de alte instituții care veghează la respectarea condițiilor igienico-sanitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: