Cine tre’ să facă pușcărie?

Miron Cozma a fost pus în libertate. „Luceafărul creț-pletos al huilei” își va răcori tâmplele în răcoarea dimineților de iunie, dincolo de gratiile închisorii, după exact 15 ani de când ortacii cărora le-a fost lider crăpau țeste în Piața Universității. Acuzat de subminare a intereselor statului și condam-nat la 18 ani pușcărie, grație inimii sensibile a domnului Iliescu, vedeta penitenciarului Rahova n-a apucat să is-pășească nici jumătate de pedeapsă. S-a petrecut astfel încă o grozăvie aruncată sfidător în ochii românilor, autorul „mișcării” fiind fostul președinte și a sa scandaloa-să grațiere, în fața căreia in-stanța judecătorească n-a putut decât să respecte legea. Este ca și cum s-ar fi șters cu nerușinare vina celui care a făcut, nu demult, o neagră și plină de teroare istorie, în urma căreia au murit oameni, iar alte zeci au fost bătuți, umiliți, sechestrați.
 

Daniela BEALE

Încă o dovadă că, în România, cea care bate din picior să între în Uniunea Europeană, în cercuri înalte miroase tot urât, morala este mai departe un concept elastic, „spălarea mâinilor” un sport național, iar bunul-simț și codul penal doar …niște chestii. După toate acestea, 14 iunie 1991, ziua mineriadei și a spaimei în București, se reconfirmă ca zi valabilă, demnă de trecut la evenimente cu care să ne mândrim. În fond, ce mare scofală s-a întâmplat atunci și ce contează că 6 oameni au murit chisați de bâtele ortacilor din Valea Jiului, „patronați” de Cozma ? Ce contează că un președinte de stat i-a îmbiat atunci pe aceștia la restaurarea ordinii în Piața Universității și, după ce sedii de partide și instituții din Capitală au fost devastate, iar oamenii găsiți acolo bă-tuți, acesta le-a mulțumit cu recunoștință. În fond, din bulibășeala ce s-a ales din toate, cine Dumnezeu tre’ să stea la pușcărie?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: