Edilii câmpulungeni au simulat incendii într-un oraș fără apă la robinete

La Câmpulung Moldove-nesc s-a desfășurat marți, în-cepînd cu ora 11,40, o aplica-ție tactică de cooperare pentru situații de urgență. Potrivit precizărilor primarului muni-cipiului, „acțiunea a fost axată pe activitatea administrației publice locale și Comitetului pentru situații de urgență și a Centrului Operațional Câm-pulung Moldovenesc a In-spectoratului pentru situații de urgență județean Suceava și a serviciilor voluntare și sub-unităților profesioniste de in-tervenții pentru managemen-tul unei situații de urgență ci-vilă și pentru gestionarea acestora”.
 

În cadrul acestei acțiuni au fost simulate trei evenimente: un incendiu la etajul patru al unui hotel, un accident rutier în care un automobil s-a lovit de un stâlp de înaltă tensiune, ambele evenimente soldate cu victime, precum și o scurgere de motorină dintr-o cisternă care traversa municipiul. Au fost alertate toate forțele pen-tru soluționarea acestor situ-ații, atît pentru intervenție, cât și pentru izolarea zonei. „Pot spune că operațiunea s-a des-fășurat cu succes și ne dorim ca astfel de evenimente să nu se întâmple vreodată în Câm-pulung Moldovenesc”, ne-a de-clarat primarul municipiului, Gabriel Constantin Șerban. Primarul municipiului a mai afirmat că echipele de in-tervenție sunt pregătite să intervină în situații extreme chiar dacă în municipiu alimentarea cu apă este… oprită, cum s-a întâmplat, din cauza unei avarii, chiar în timpul acestui exercițiu. Dl Șerban crede că populația nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că misiunea intervenției revine e-chipelor specializate. Prima-rul admite că rețeaua de hi-dranți a municipiului este funcțională doar în zona cen-trală, dar este convins că echipele de intervenție pot alimen-ta mașinile, în caz de incen-diu, de la rezerva de apă special constituită pentru caz de incendii și rampele ce duc la râul Moldova, în condiții optime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: