Echipă specială pentru dosare de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a înființat o echipă specială pentru preluarea și prelucrarea automată, în condiții optime și timp util, a dosarelor pentru acordarea indemnizației de șo-maj persoanelor disponibilizate de la doi mari operatori economici din municipiul reședință de județ. Începând cu 6 iunie 2005, Ambro Suceava disponibilizează 745 de salariați. Este vorba despre 632 de muncitori din producție, 183 de persoane din sectorul de întreținere, 41 de maiștri, 128 de salariați TESA, 30 de șefi de secție, ateliere, servicii, precum și doi directori. De pe 23 iunie, Akrom Ak-al Textile România va concedia 860, respectiv 656 de muncitori, 48 de maiștri, 81 de persoane de la întreținere, 26 de salariați TESA, 37 de șefi de secții și ateliere, un director și 11 salariați din sectorul serviciilor.
 

Prin personal specializat, AJOFM a oferit acestora servicii de preconcediere. Ele constau în informații referitoare la dreptu-rile și obligațiile persoanelor asigurate în sistemul asigură-rilor pentru șomaj, documentele necesare pentru înscriere la șo-maj, cuantumul și durata legală a indemnizației de șomaj, pre-cum și la serviciile acordate. Cu prioritate, s-a avut în vedere pla-sarea pe locurile de muncă va-cante și instruirea vizând cău-tarea unei slujbe. De asemenea, concediații au fost informați despre posibilitatea participării la cursuri de formare profe-sională de scurtă durată, în urma cărora vor dobândi cunoștințe și abilități necesare reconversiei profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: