MinBucovina Vatra Dornei – 75 milioane lei pentru poluarea cu steril de la Tarnița

Amenzi de mediu

Comisarii regionali de mediu au sancționat cu o amendă de 75 milioane lei MinBucovina Vatra Dornei pentru poluare. Ca urmare a precipitațiilor abundente din prima parte a lunii mai, la iazul de decantare Poarta Veche al Uzinei de Preparare Tarnița au avut loc alunecări de teren. Iazul este „tras pe dreapta” din 1975, însă torentul a antrenat la vale o parte din haldă, sterilul ajungând în pârâul Suha și, de acolo, în râul Moldova.
 

Amenzile aplicate de lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu în mai însumează 156 de milioane de lei. Conducerea firmei de producere a alcoolului Croi Victorița Dornești a „încasat” o sancțiune contravențională de 45 milioane lei. Societatea nu a procedat la salubrizarea zonelor limitrofe depozitului de combustibil, neducând, astfel, la îndeplinire măsurile dispuse de comisarii de specialitate la un control anterior. Pentru poluarea solului cu produse petroliere și depozitarea necontrolată a deșeurilor, pe numele societății comerciale Andezitul Câmpu-lung Moldovenesc s-a pre-scris o amendă de 15 milioa-ne lei. Adjuncții șefilor ad-ministrațiilor comunelor Cor-nu Luncii și Drăgoiești au fost „taxați”, la rândul lor, cu câte 10 milioane lei, întrucât nu au vegheat la depozitarea con-trolată a deșeurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: