De astăzi

Festivalul „Umor la… Gura Humorului” are un singur inamic, ploaia

< Aproximativ 2,5 miliarde de lei se vor cheltui pentru cea mai mare manifestare de aceste gen din județul Suceava < În perioada manifestărilor, circulația auto în centrul orașului fiind interzisă Zece concerte (rock, pop, folk și muzică populară), patru recitaluri ale unor artiști consacrați din România, o defilare (fanfara de la Vorona), cinci lansări de carte, reviste și CD-uri, două vernisaje și două expoziții – acestea sunt, în mare, principalele evenimente care vor marca cea de-a XV-a ediție a festivalului „Umor la Gura Humorului”. Acțiunea îi are ca organizatori pe SC TERRADESIGN, BEST WESTERN BUCOVINA și Primăria Gura Humorului, la efortul cărora s-a alăturat și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava.
 

Festivalul va începe astăzi, la ora 9, la Primăria din localitate, unde va avea loc colocviul „100 de ani de învățământ la Gura Humorului și 100+1 ani de urbanism”. Caricatura va fi, însă, prin-cipalul ingredient al manifes-tării (vezi nota din pag. 5) și va fi marcată prin acțiunile ce se vor desfășura pe aleea ar-tiștilor, special amenajată. La capitolul distracție, humo-renii și cei care vor fi prezenți la sfârșitul săptămânii în zonă vor putea vedea trupele Macadam, Axiome, Desperado, K1, HI-Q, Mike&Blue Spirits, Divertis și Iris. Primarul orașului, dl Ma-rius Ursaciuc, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că punctele forte ale festivalului vor fi concursul de caricatură și transmisiunea în direct rea-lizată de Antena 1, în cadrul emisiunii „Duminica în Fa-milie”, cu Mihaela Rădulescu. Ieri după-amiază se făceau ultimele retușuri la scenele ridicate în piața centrală a o-rașului și în locurile unde vor avea loc manifestările, cel mai mare inamic declarat al or-ganizatorilor fiind ploaia. Cu toate acestea dl Ursaciuc s-a declarat optimist în privința participanților. „Suntem con-vinși că tot județul va fi pre-zent la această manifestare și vrem ca, în aceste zile de vineri, sâmbătă și duminică, să dublăm populația orașului. Festivalul este organizat de profesioniști și vom dovedi asta. Chiar dacă va ploua, cine va vrea să fie alături de noi, va fi”, a spus dl Ursaciuc. Humorul a trimis 265 de invitații la artiști caricaturiști și personalități din județ și din țară și dispune de 1000 de locuri de cazare în oraș, la a-cestea adăugându-se toate pensiunile agroturistice din zonă, ale căror număr de locuri de cazare este destul de mare. Ordinea va fi asigurată de 100 de oameni (jandarmi, polițiști comunitari și firme de pază), iar organizarea va că-dea în seama a peste 200 de angajați ai Primăriei și vo-luntari. Fiecare zi a festiva-lului va începe la ora 10 și se va termina după orele 23 cu concerte pe scena din Piața Re-publicii. Directorul festiva-lului, dl George Checheriță, a explicat, la rândul său, că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce privește buna desfă-șurare a evenimentului și că speră ca acesta să însemne „un pas mic pentru noi, un pas mare pentru (H)umor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: