Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap

În evidențele AJOFM sunt înregistrați 42 de șomeri din această categorie, 12 fiind absolvenți ai școlilor speciale Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, pe 17 iunie 2005, cea de a 4-a ediție a Bursei locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap. Manifestarea se va desfășura la sediul agenției din municipiul Suceava. AJOFM a început identificarea locurilor de muncă vacante pentru constituirea ofertei, prin contactarea a 28 de agenți economici.
 

În același timp, s-a luat legătura cu Direcția de Asistență Socială a județului, în vederea actualizării bazelor de date. În prezent, în evidențele institu-ției județene de ocupare a for-ței de muncă sunt înregistrați 42 de șomeri din categoria persoanelor cu handicap, 12 dintre aceștia fiind absolvenți ai școlilor speciale. „Garan-tarea unei participări totale și active în viața comunității a persoanelor cu handicap, asistarea persoanelor cu handicap pentru a-și conduce viața independent, în acord cu pro-priile dorințe, prevenirea apariției barierelor sociale precum și diminuarea consecințelor barierelor actuale, evitarea sau eliminarea for-melor negative de discriminare sunt câteva din obiec-tivele urmărite în domeniul protecției persoanelor cu handicap, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene”, declară Constantin Șuvăr, director executiv la AJOFM. Conform legii, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pe o pe-rioadă de 18 luni, 1,2 salariu sau 1,5 salarii de bază minime brute pe țară pentru fiecare absolvent al ciclului inferior al liceului și absolvent de învățământ secundar superior, respectiv absolvent de învățământ superior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: