Atenționare meteorologică și avertizare hidrologică

Din noaptea de 5 iunie 2005, ora 0,00, până în dimineața zilei de vineri, 10 iunie, ora 9,00, vremea va fi instabilă și se va răci de la o zi la alta. Temporar, la începutul intervalului, în nordul Moldovei și în zona de munte, apoi în extindere spre sud, va ploua, ploile având și caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului (până la 65 km/h), care, trecător și izolat, pot lua aspect de vijelie.
 

La munte, în a doua parte a intervalului, la peste 1.700 m., precipitațiile vor fi mixte. Local, în primele două zile, va cădea grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, local putându-se atinge și depăși 20 l/mp în 24 de ore, iar la munte, cantități de 30 l/mp în 24 de ore. În contextul acestei a-tenționări meteorologice, Institutul Național de Hidro-logie și Gospodărire a Apelor a emis următoarea avertizare hidrologică. Prognoza hidrologică prevede, pentru intervalul 6 iunie, ora 20-11 iunie 2005, ora 24, posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versante și torente, cu efect de inun-dații locale și creșteri semnificative de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitațiilor prognozate, însemnate cantitativ și cu caracter torențial. Creșteri importante de debite și niveluri se vor înregistra în primele două zile, pe râurile din bazinul hidrografic Siret.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI