Verificate „la sânge“

DSP a anunțat, recent, spitalele din Suceava și Vatra Dornei că pot să folosească acele spinale aflate în stoc, întrucât verificările de laborator au arătat că sunt sterile, deci corespunzătoare consumului. În urmă cu două săptămâni, Ministerul Sănătății a solicitat DSP Suceava să efectueze o inspecție sanitară în ceea ce privește sterilitatea acelor spinale și truselor de perfuzii furnizate de 3 firme distribuitoare de astfel de materiale sanitare.
 

La acea dată, existau ace spinale doar în sto-curile spitalelor din Suceava și Vatra Dornei, în număr de 79 bucăți, respectiv 47, iar DSP a dispus blocarea acestora în magazia spitalelor, până la definitivarea analizelor. Probele au ieșit corespunzătoare, astfel că acele au fost redate consumului pe 6 mai. Controlul a avut loc ca urmare a unei sesizări venite din partea DSP București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: