Un sondaj, două sondaje…

Stăm bine… față de Camerun, de un exemplu. Aclo, în cea republică francofonă (cam ca noi), fotbalistică (nu chiar ca noi!), 52% din repondenți la sondaje au răspuns între două dansuri tribale, că-s plătitori de șpagă. La noi, deh, Evropă totuși, deși uitată o vreme, procentul scade cam la jumătate (26,7%) în aceleași sondaje internaționale. Stăm în schimb prost, chiar foarte prost, doamnelor, domnilor și monșericilor, față de Finlandia (țara, nu votca… care de scum-pissimă ce fu s-a scumpitără și mai tare, arză-i-ar focu’ pe cine știu eu!).
 

Acolo, procentul dătător de mită se învârte amețitor în jurul procentului, incredibil la porțile Orientului, de 3%. Și tot mergând mai spre Soare Apune, prin Șpania și Portucalia (6-7%) și ajungând la țărmuri de libertate și la poale de ai ei sta-tuă, ce aflăm noi: bribery (ciubuc, șpagă, ”co-misioane”, “mici atenții”) n-a dat decât 1% din yankei! Incredibil, dar nu se știe cât de adevărat, cu manipularea lor! Partea plină a paharului (vorbă să fie!) este că, pe mioritice plaiuri, 37% din repon-denți cred că, după aderarea la UE, sacro-sancta șpagă duce-se-va pe pustii, acolo unde-a înțărcat dracu’ balaia și mutu’ iapa. Rămâne, așadar, ca restul de 63 la sută să strige cu toții într-o unire: “Hai, aderare!”, “Hai integrare!”, ”Hai, bre, odată !” Un (încă) euro-optimist, adică al Dvs. VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: