Între orele 7 și 9, lucrătorii CFR au fost ieri în grevă de avertisment

Sucevenii au așteptat liniștiți să treacă greva ceferiștilor

> În acest interval n-au plecat, din Suceava Nord, rapidul de București, acceleratul de Timișoara și patru trenuri personale > După Paști, ceferiștii au anunțat grevă generală Câteva zeci de călători au rămas, ieri dimineață, blocați în Stația CFR Ițcani, din cauza grevei de avertisment a ce-feriștilor. Între orele 7 – 9 nici un tren de călători nu a intrat și nu a ieșit din gară, lucrătorii suceveni din transporturi so-lidarizându-se astfel cu colegii din întreaga țară. Din Stația Suceava Nord nu au plecat, în intervalul menționat, rapidul de București, acceleratul de Timișoara și patru trenuri per-sonale pe rute intrajudețene.
 

Călătorii au așteptat ter-minarea grevei de avertisment relativ liniștiți, fără să se a-gite, deși frigul și ninsoarea nu le-au făcut așteptarea mai ușoară. Un grup de tineri cu rucsacuri în spate, pregătiți de week-end, au petrecut cele două ore de grevă în manieră personală, făcând din necaz haz, și timpul a trecut ușor. Pentru o femeie din Suceava însă, intervalul a trecut cu greu, fiind vorba, în cazul ei, de o călătorie de urgență. „Intenționam să plec la Iași, unde mi-e bărbatul internat în spital și azi îl operează. Stau în gară de la 7 și ceva și mi-au zis că trenul pleacă pe la 9 și un sfert. N-am știut de grevă, n-au anunțat nimic și am înghețat deja «lemn». Ce să fac, aștept să plec. Am să ajung la spital mult după ce bărbatul meu se trezește, ca să-l pot ajuta după opera-ție”, a afir-mat, resem-nată, Olga L. din Dumbră-veni – Su-ceava. Probleme din cauza gre-vei de aver-tisment au avut, ieri di-mineață, și navetiștii spre Suceava, care, neavând la dispoziție tre-nurile, au fost nevoiți să gă-sească alte mijloace de transport spre locurile de muncă. Au fost un răstimp de bucurie maximă pentru șoferii „la o-cazie”, care, pentru mai bine de o oră, au „tras” dinspre Ră-dăuți, Dărmănești, Putna, Stroiești etc. Ceferiștii au declanșat gre-vă de avertisment în urma e-șecului negocierilor cu Guver-nul. Ei solicitau creșterea sa-lariilor cu 10% și acordarea ti-chetelor de masă. Repre-zentanții Ministerului Trans-porturilor, Construcțiilor și Turismului au declarat însă că mărirea de 10% solicitată impune un efort financiar de 1.000 de miliarde de lei, și nu există aceste resurse. Sindicaliștii CFR au anunțat că, în cazul în care re-vendicările nu vor fi acceptate, grevei de avertisment de ieri îi va urma, după ultima formă de protest, greva generală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: