Sfat gospodăresc

Primăria Fălticeni a găz-duit, recent, o nouă întâlnire între președinții și admi-nistratorii asociațiilor de pro-prietari cu executivul local și reprezentanții unităților care asigură utilitățile, respectiv Constar (apă potabilă și ca-nalizare), Goscom (ridicat și transport gunoi menajer) și Distrigaz. Printre problemele dezbă-tute s-au numărat obținerea personalității juridice de către asociațiile de proprietari (din 19 asociații, 3 nu au perso-nalitate juridică), alimentarea cu apă potabilă a populației și datoriile de peste 3 miliarde acumulate de fălticenenii care locuiesc la bloc din aprilie 2004 până la 1 aprilie 2005, pentru apa potabilă consu-mată, și participarea munici-piului Fălticeni la Programul SAMTID prin înființarea o-peratorului județean ACET.
 

Cu această ocazie, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a făcut o informare pentru reprezentanții asocia-țiilor de proprietari privind modul de gestionare a deșeu-rilor menajere, asocierea la nivel de județ în privința co-lectării gunoiului și plata ta-xei de salubritate de către ad-ministrația locală pentru toți cetățenii. O problemă cu care se confruntă municipiul Făl-ticeni este închiderea actualei gropi de gunoi până în 2010, costurile estimate ridicându-se la 500 de mii de euro. Până la Paști, asociațiile de locatari vor finaliza procesul de curățenie în jurul blocu-rilor și de amenajare a spații-lor verzi, iar S.C. Goscom va înlocui o parte din contai-nerele de colectare a gunoiului cu 100 de eurocontainere de 1,1 metri cubi. Pentru reușita acțiunii, Goscom, împreună cu Primăria, va desfășura o amplă campanie de conștienti-zare a cetățenilor în legătură cu exigențele curățeniei și sa-lubrizării. Activitatea celor de la For-mația Operativă de Lucru Făl-ticeni a Distrigaz este axată în această perioadă pe infor-marea abonaților despre noul regulament în care este inclu-să și obligativitatea plății unui abonament. Până pe 15 mai, așa cum a afirmat șeful F.O.L. Fălticeni, ing. Florin Mito-șeru, va fi finalizată operațiu-nea de încheiere a noilor con-tracte de furnizare a gazului metan cu abonații casnici, pentru cei care refuză să în-cheie noul contract sistându-se furnizarea gazelor naturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: