Fălticeni

Rău-platnicii riscă să aducă „secetă” în municipiu

Din cauza neachitării contravalorii apei potabile consumate, marea majoritate a fălticenenilor care locuiesc la bloc riscă să rămână fără lichidul vital la robinete. Dacă ritmul încasărilor se va menține la același nivel și nu vor fi recuperate măcar o parte din datoriile populației, S.C. Constar S.A., unitate care gestionează serviciul apă-canal din municipiul Fălticeni, riscă să nu achite facturile către Electrica și, implicit, să fie sistată furnizarea energiei electrice la cele 3 stații de captare care asigură necesarul de apă potabilă pentru cei 30.000 de locuitori ai municipiului.
 

Până în luna mai 2004 acest serviciu a fost gestionat de S.C. ”Comerțul Românesc”, societate care nu a răspuns așteptărilor fălticenenilor prin serviciile asigurate, cunoscute fiind pro-blemele apărute în furnizarea apei potabile. Consiliul Local a intervenit, a preluat serviciul și l-a concesionat societății “Constar”. Până acum nu s-au semnalat întreruperi majore în fur-nizarea apei potabile către populație, cu toate greutățile iernii și vechimea rețelelor de alimentare cu apă. Însă, deși au apă la robinete 24 de ore din 24, fălticenenii “uită” să plătească acest serviciu către furnizor. Rău-platnicii au reușit să ridice da-toriile populației către furnizorul de apă, într-un an (1 aprilie 2004 – 1 aprilie 2005), la mai bine de 3 miliarde de lei. Directorul S.C. Constar ne-a de-clarat: “Pentru a determina populația să-și achite facturile au fost folosite mai multe metode, au fost puse anunțuri de înștiințare, au fost purtate discuții cu asociațiile, s-a mers chiar cu gardienii publici și cu încasatorii la datornici, s-au trimis somații de plată, însă aceste acțiuni nu au dat întotdeauna rezultatele scontate, chiar dacă, în unele cazuri, sunt oameni cu bani. Deși am lăsat-o ca ultimă măsură, sistarea furnizării apei potabile urmează a fi decisă în foarte scurt timp. La blocurile unde sunt acumulate datorii mari se va opri furnizarea apei pe scările de bloc unde sunt mulți restanțieri”. Dacă, după sărbători, va mai curge apă la robinete sau se va proceda ca în urmă cu un an, când se stătea la rând cu bidoane și mai bine de o oră la cele câteva fântâni aflate în oraș pentru a avea apă, depinde numai de fălticeneni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: