Partener în acest proiect este Fundația Speologică “Club Speo Bucovina” din Suceava

Un proiect pentru dezvoltarea turismului transfrontalier

Clubul de Speologie Mon-tană Baia Mare, în parteneriat cu Fundația Speologică “Club Speo Bucovina” din Suceava și Agenția de Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră “Transcarpatia”, Uzhhorod, Ucraina, lansează proiectul Phare intitulat “Trasee turistice în zona de frontieră româno-ucraineană’, finanțat prin Programul Phare RO2003/005.778.02.01 – “Fondul Comun al Proiectelor Mici România – Ucraina”. Scopul proiectului – ne-a informat Alexandra Oprișan, secretar de proiect – este de a contribui la dezvoltarea turismului transfrontalier în zonele de frontieră Maramureș – Zakarpatsk.
 

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt structurile de primire a turiștilor din această zonă, agențiile de tu-rism, comunitățile locale și turiștii. Activitățile principale pre-văzute de proiect sunt reali-zarea unei baze de date com-plexe cu informații despre atracțiile și serviciile turistice din zonă, crearea și amena-jarea a patru trasee turistice care să le pună în legătură cu trasee existente în Ucraina și realizarea a patru pachete de produse de promovare a tra-seelor respective și a turis-mului din zonă în general. Ma-terialele promoționale vor fi realizate în trei limbi (româ-na, engleză și ucraineană) și vor cuprinde CD-uri multimedia, pliante, broșuri și hărți digitale, precum și o pagină de Internet. De asemenea, vor fi instruite “persoane active în domeniul turismului din zonă în ghidaj general, ghidaj spe-cializat și primire a oaspeților și promovării proiectului și rezultatelor sale”. Bugetul total al proiectului, am fost in-formați, este de 64.290 de eu-ro, din care contribuția Minis-terului Integrării Europene este de 50.000 euro. Durata de desfășurare a proiectului este de 12 luni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI