IȘJ sensibilizează primarii asupra stării materiale proaste a școlilor

> Din cele aproape 900 de unități de învățământ, numai circa 130 au obținut autorizație sanitară de funcționare, impunându-se eforturi pentru introducerea apei potabile și amenajarea grupurilor sanitare Inspectoratul Școlar Județean reclamă situația proastă a bazei materiale a învățământului. Un oficial al instituției a solicitat primarilor prezenți recent la o întâlnire cu conducerea Prefec-turii, despre care ziarul nostru a mai informat, ca, prin împuțina-tul buget al localităților, să acorde o mai mare atenție stării clă-dirilor, dotărilor cu mobilierul și aparatura necesare desfășu-rării unui act educațional de calitate.
 

Vocea autorizată a IȘJ a declarat că, din cele aproape 900 de unități de învățământ, numai circa 130 au obținut autorizație sanitară de funcționare, impu-nându-se eforturi pentru introducerea apei potabile și amenaja-rea grupurilor sanitare. În anii din urmă, unele școli au beneficiat de fonduri de reabilitarea de la Banca Mondială și Ministerul Educației și Cercetării. Prin efectuarea lucrărilor, acestea au fost autorizate de Direcția de Sănătate Publică, fiind, în plus, dotate și cu mobilier școlar nou. Numai anul trecut, de la minis-terul tutelar, s-au primit circa 2,5 miliarde lei, bani folosiți pentru procurarea de mobilier nou sau în vederea reparării ce-lui uzat. Nu s-a reușit să se acopere, însă, nici măcar 10 la sută din necesarul solicitat de școli. Reprezentantul instituției școlare numărul unu a județul a precizat că, în mod normal, aspectele semnalate cad în sarcina primăriilor, dar că, pe mă-sură ce IȘJ va primi fonduri, acestea vor fi date acolo unde se impune cu necesitate. În stadii avansate de reabilitare sunt un număr de 19 unități școlare, din cele peste 50 aflate pe lista de așteptare. De asemenea, inspectorii specializați sunt cu ochii pe programele de reabilitare a școlilor din comunitățile locale cu romi, aceste finanțări urmând a fi accesate, pe cât posibil, până la 31 martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: