Avem prea multe structuri care sunt conduse de marionete

> De foarte mulţi ani noi avem prim-ministru-marionetă, prefect-marionetă, ministru-marionetă, consideră Adrian Botezatu

 Analistul politic sucevean dr. Adrian Botezatu consideră că situaţia actuală a României, care este sufocată instituţional de prea multe structuri, dar şi sufocată de conducători-marionetă, nu poate duce la dezvoltarea ţării.

„Instituţional vorbind, problema este că România este sufocată de o structură absolut cancerigenă” a spus Adrian Botezatu în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV.

Opinia politologului sucevean este că viaţa românului s-­ar simplifica dacă se va realiza o restructurare administrativă.

„România are prea multe ministere, prea mulţi parlamentari, prea multe agenţii, prea multe judeţe, prea multe comune. În momentul când vom urma exemplul Poloniei, de simplificare structurală a administraţiei publice, atunci puterea decizională a acestor entităţi ar creşte şi ar simplifica foarte mult viaţa operatorului economic şi a cetăţeanului în general” a spus Botezatu.

El consideră că şi funcţional situaţia este gravă, în condiţiile în care şeful instituţiei este de fapt o marionetă, iar decizia este la alţii.

„România este sufocată de marionete. Noi nu avem decidentul real în funcţia potrivită. Avem de foarte mult timp săgeţi puse la înaintare. De foarte mulţi ani noi avem prim-ministru care este marionetă, prefect-marionetă, ministru-marionetă etc. Noi nu reuşim, nici la 150 de ani de la Titu Maiorescu, să umplem forma cu fondul. Aici sunt cele două deficienţe clare şi funcţionale, şi structurale în România” a spus Botezatu.

El a arătat că alte ţări din jurul nostru, cum ar fi Polonia, au rezolvat aceste probleme şi se pot dezvolta.

Botezatu a spus în acest context că o instituţie precum Camera de Comerţ are un rol foarte important, pentru că este liantul între oamenii de afaceri, între o clasă antreprenorială locală care ar trebui să fie în expansiune către alte zone, iar pe de altă parte de investitori şi antreprenori din alte zone care ar dori să investească în Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI