AUR, caravana şi calul troian

sau „Domnilor, dar cinstit nu se poate?“ După care, firesc, venim cu fapte: au început campania electorală în forţă încă de astă-vară cu caravane „AUR pentru sănătate“ bântuind zonele sărace ale ţării şi cartierele cu pensionari cu nu ştiu ce servicii medicale (contra voturi!), dar şi cu cadouri, rechizite, atenţii cu numele partidului pentru cetăţenii strânşi la pomană. Cu bani din donaţii nu se ştie de la cine, un fel de spălare de bani, zic juriştii. Cetăţenii erau sfătuiţi de activişti să voteze AUR, aşa că procurorii le-au deschis dosar penal pentru mită electorală. Au urmat bineînţeles ameninţări şi scandaluri mediatice monstruoase, proteste publice şi inflamarea tuturor site-urile lor cu postaci şi multiplicatori pe FB şi pe alte reţele de socializare.

În vreme ce alte formaţiuni politice lucrează de zor la programe electorale, la proiecte de guvernare şi dezvoltare a României, AUR şi Şoşoacă atacă direct electoratul: scornesc fel de fel de scandaluri publice la cel mai înalt nivel pentru a arăta poporenilor fraieri cât de răi sunt guvernanţii şi cum îi păcălesc austriecii, cum duc ei ţara de râpă, cum ne fură ei şi străinii ţara, cât de corupţi sunt toţi… Se filmează cu telefonul mobil ca să se vadă cât de tare se bat ei pentru drepturile „amărâţilor“ de români, le duduie site-urile la cel mai mic zvon, şi acela fals, şi nu mai pot de bucurie la anunţuri cu greve ale medicilor, ale profesorilor, ale elevilor, iar acum ale transportatorilor (care i-au alungat!), încât liderului AUR de Botoşani i „s-a făcut greaţă“ de manipularea mârşavă şi a demisionat din gaşca auristă.

De aici concluzia că AUR nu este partid politic, ci un cal troian, o organizaţie diversionistă, înfiinţată şi probabil finanţată de o putere străină, menită să faciliteze ocuparea României printr-un război hibrid. Acuzaţiile de mai sus, de o gravitate ieşită din comun, nu-mi aparţin mie, ci unor experţi militari, politologi şi jurnalişti serioşi, fiind exprimate cu diverse ocazii şi de către Remus Pricopie, rectorul SNSPA: „Rolul AUR nu este să câştige alegerile, ci să arunce în aer politica românească, să transforme România într-o ţară nesigură”.

Fiindcă oricare partid politic dintr-o ţară democratică îşi propune să gestioneze corect treburile publice, să se pună în slujba interesului naţional şi general, a bunăstării tuturor locuitorilor ţării, de aceea se supune Constituţiei şi altor reguli în activitatea membrilor săi: respectă legislaţia, normele de bună convieţuire cu celelalte formaţiuni, membrii săi se străduiesc să fie modele comportamentale, altfel partidul şi membrii atrag după sine consecinţe prevăzute de codul penal, inclusiv dizolvarea ca formaţiune politică.

Or AUR nu are nimic a face cu interesul naţional, cu libertatea, independenţa şi suveranitatea, România fiind ameninţată direct de către Putin şi generalii săi, iar o parte a fostului teritoriu naţional, Republica Moldova, simte deja presiunea războiului, fiind următoarea ţintă a rachetelor putiniste. Cu excepţia altor foşti aurişti precum SOS-iştii Şoşoacăi, toate celelalte formaţiuni politice româneşti au înţeles imperativele momentului, aşa cum au înţeles în mare majoritate ţările UE, sprijină atitudinea Uniunii Europene şi a României de a ajuta poporul ucrainean în războiul cu invadatorii ruşi…

Pericolul extremist bântuie şi asupra altor state europene, însă acolo sistemele politice, juridice şi constituţionale sunt mai puternice şi mai bine gestionate, iar cetăţenii nu vor să repete tragedia ascensiunii lui Hitler la putere, de aceea mass-media lor tratează cu maximă atenţie obrăznicia liderilor extremişti. Ceea ce nu se întâmplă în România. Din contra, câteva televiziuni precum România TV a fugarului Sebastian Ghiţă, Realitatea TV, Naşul TV… a altor penali au devenit tribune ale extremiştilor, adesea amendate drastic de CNA, dar degeaba, minciuna şi manipularea cele mai odioase vin să prostească lumea.

Din păcate, nici politicienii, nici guvernaţii noştri nu vor să se atingă de extremişti, iar terenul câştigat de aceştia li se datorează. Mai ales că PSD i-ar prefera în turul al doilea al prezidenţialelor. După care s-ar putea să se căiască!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI