Juan Alonso Aldama, invitatul celor mai noi activităţi ale Alianţei Franceze

Marţi, 11 iunie 2024, ora 17:00, Aliana Franceză, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Analiza Discursului (CADISS) al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, organizează seminarul „Crise de la vérité et imprévisibilité: approche sémiotique/Criza adevărului şi imprevizibilitatea: un demers semiotic”, susţinut de Juan Alonso Aldama, profesor la Universitatea Paris Cité din Franţa.

Juan Alonso Aldama este un cunoscut cercetător în semiotica discursului politic şi social şi în comunicare, cu numeroase publicaţii în acest domeniu, care abordează probleme de mare actualitate precum implicarea socială a cercetătorilor semioticieni, stereotipuri semiotice sau semiotica conflictualităţii.

Cu ocazia acestei întâlniri, va fi prezentată una dintre cele mai recente apariţii editoriale ale autorului „La tension politique: Pour une sémiotique de la conflictualité/ Tensiunea politică: Pentru o semiotică a conflictualităţii” (L’Harmattan, 2023), care constituie şi punctul de plecare al dezbaterii. Momentele de criză şi conflict sunt caracterizate, conform autorului, de o criză a adevărului şi de imprevizibilitatea evenimentelor viitoare, fapt care poate duce la o redefinire a discursului socio-politic actual.

Conferinţa se adresează publicului larg interesat de probleme sociologice, politologice, de filozofia socialului, studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor care doresc să înţeleagă modul în care funcţionează şi se modifică discursul politic într-un context conflictual, dar şi aspecte mai generale legate de comunicarea în societatea actuală. (Comunicat de presă)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI