Rugbi, Divizia Naţională de Seniori

CSM Bucovina Suceava a clacat emoţional în faţa propriilor suporteri

> Un accident nedorit i-a marcat pe jucători şi spectatori…

Sâmbătă, 8 iunie a.c., s-a consumat, pe arena „Unirea”, ultima partidă, contând pentru etapa a IX-a a sezonului regulat de rugbi din cadrul Diviziei Naţionale de Seniori (DNS), CSM Bucovina Suceava întâlnind acasă formaţia RC Bârlad, o partidă care a fost mutată, la cererea oaspeţilor, după-amiază.

Primele 40 de minute au fost decisive pentru suceveni, care păreau să se îndrepte spre o nouă victorie din acest sezon, pe teren propriu, antrenorul-jucător Marcel Creţuleac (mijlocaş la grămadă) punctând un eseu (5p) în terenul de ţintă al oaspeţilor încă din minutul 4 al partidei. Urmează un alt eseu bine culcat de Daniel Hostiuc (de la LPS Suceava). Din păcate, Lucian Godroman va rata transformarea de 2p, dar va reuşi o lovitură de pedeapsă pentru 3 puncte. Înainte de pauză, bârlădenii punctează un eseu, scorul fiind 15-5 pentru gazde. Lucrurile iau o întorsătură mai puţin fericită pentru jucătorii CSM Bucovina Suceava, în repriza a doua, în care, deşi în superioritate numerică, au clacat fizic şi psihic, pe fondul tensiunii cauzate de accidentarea intenţionată a taloneurului nostru Robert Cuzeac (minutul 60 al partidei) de un jucător al Bârladului, care a confundat intenţionat jocul cu balonul oval cu bătaia de pe toloacă, stârnind indignare şi tensiuni pe teren şi în rândul spectatorilor cunoscători ai jocului. Arbitrii au sancţionat fapta cu cartonaş roşu pentru oaspeţi! Intervenţia promptă a echipajului SMURD chemat în teren a făcut diferenţa între viaţă şi moarte, accidentul putându-i fi fatal lui Robert.

Al doilea eseu pentru suceveni a fost culcat de aripa Alexandru Muraru. Meciul a fost controlat de suceveni până aproape de final, când oaspeţii s-au impus cu scorul de 36-20.

Următorul meci al CSM Bucovina Suceava este programat, după pauza competiţională de vară, pe 21 septembrie, acasă, pe „Unirea”, cu CSM Con-stanţa în cadrul etapei a X-a a DNS.

Tot sâmbătă, la Humor, RC Gura Humorului a primit vizita celor de la CSM Constanţa, humorenii pierzând cu scorul de 36-19, punct bonus pentru CSM Constanţa.

 Foto: FB/groups/rugbysucevean

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI