Promovabilitatea la proba practică pentru permisul auto se menţine la 36%

Prefectul judeţului Suceava Alexandru Moldovan a analizat, marţi, principalele rezultate ale activităţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava.

În ceea ce priveşte activităţile legate de obţinerea permisului auto, începând cu luna februarie 2024, sesiunile de examinare la proba practică s-au desfăşurat şi în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Rădăuţi. Această măsură a fost adoptată în urma solicitărilor venite din partea administraţiei publice locale şi a instructorilor auto.

Totodată, au fost organizate sesiuni suplimentare de examinare pentru categoria B şi în zilele de sâmbătă, oferind astfel candidaţilor mai multe oportunităţi de a susţine examenul practic într-un an calendaristic.

În ciuda atenţionărilor prefectului privind pregătirea cursanţilor, rata de promovabilitate la proba practică pentru permisul auto nu a cunoscut o creştere şi s-a menţinut la 36%.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 24 mai 2024, la proba teoretică au fost examinaţi 10.464 de candidaţi, dintre care 4.516 au fost admişi şi 5.448 au fost respinşi.

La proba practică au fost examinaţi 9.312 de candidaţi, dintre care 3.868 au fost admişi şi 5.444 au fost respinşi. (N.B.)

 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI