Dr. Emanuela Mercore Huţanu:

Ne propunem să educăm şi să sprijinim oamenii să preia controlul asupra sănătăţii şi bunăstării lor

În cadrul Săptămânii Medicinei Stilului de Viaţă, celebrată între 19 şi 24 mai 2024, Romanian Society of Lifestyle Medicine (RSLM) a anunţat publicarea Declaraţiei de la Doha, un document esenţial pentru promovarea şi dezvoltarea Medicinei Stilului de Viaţă (MSV). Aceasta subliniază necesitatea urgentă de a aborda povara bolilor cronice netransmisibile (BCN) şi solicită adoptarea principiilor MSV în sistemele de sănătate din întreaga lume.

Declaraţia a fost semnată de experţi din 21 de ţări, reuniţi la Forumul Global pentru Leadership în Medicina Stilului de Viaţă, desfăşurat pe 16 februarie 2024 în Qatar. Printre semnatari s-a numărat şi dr. Emanuela Mercore Huţanu, medic din Fălticeni şi preşedintele RSLM, reprezentând România la acest eveniment prestigios. Dr. Mercore Huţanu este un pionier al medicinei stilului de viaţă, fiind primul medic român certificat în acest domeniu de către International Board of Lifestyle Medicine.

Dr. Emanuela Mercore Huţanu a jucat un rol crucial în dezvoltarea MSV în România, fondând RSLM în 2018, una dintre primele organizaţii naţionale de acest tip la nivel internaţional. Sub conducerea sa, RSLM a colaborat cu numeroase cadre universitare şi studenţi medicinişti din întreaga ţară, promovând educaţia şi formarea în medicina stilului de viaţă. De asemenea, dr. Mercore Huţanu este membru al bordului de conducere al European Lifestyle Medicine Council şi al altor organizaţii internaţionale de prestigiu în domeniu.

În cadrul Forumului Global, organizat de Institutul pentru Sănătatea Populaţiei de la Weill Cornell Medicine-Qatar şi alte instituţii de renume, dr. Mercore Huţanu a subliniat importanţa MSV ca parte fundamentală a îngrijirii sănătăţii. „Recunoaşterea medicinei stilului de viaţă ca parte fundamentală a îngrijirii sănătăţii nu este un lux; este o necesitate” a afirmat Ravinder Mamtani, vicepreşedinte al Consiliului Consultativ al Alianţei Globale pentru Medicina Stilului de Viaţă.

Medicina stilului de viaţă utilizează intervenţii terapeutice bazate pe schimbări de stil de viaţă pentru a trata şi preveni afecţiuni cronice precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 şi obezitatea. Dr. Mercore Huţanu aplică aceste principii în practica sa zilnică, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea sănătăţii şi bunăstării pacienţilor săi.

RSLM, sub conducerea Dr. Mercore Huţanu, rămâne singura organizaţie profesională din România dedicată exclusiv promovării MSV, afiliată la European Lifestyle Medicine Council şi la World Lifestyle Medicine Organisation. Organizaţia se angajează să inspire, să educe şi să sprijine profesioniştii din domeniul sănătăţii în promovarea MSV, oferind evenimente educaţionale, resurse şi campanii de advocacy.

Dr. Emanuela Mercore Huţanu continuă să fie o forţă motrice în promovarea şi dezvoltarea medicinei stilului de viaţă în România şi la nivel global, aducând o contribuţie valoroasă la sănătatea publică şi la educaţia medicală.

„În cadrul RSLM, colaborarea stă la baza eforturilor noastre. Credem în dezvoltarea parteneriatelor şi în implicarea părţilor interesate din întreg spectrul asistenţei medicale pentru a genera schimbări semnificative. De asemenea, suntem profund dedicaţi dezvoltării atât a indivizilor, cât şi a comunităţilor. Prin iniţiativele noastre ne propunem să educăm şi să sprijinim oamenii să preia controlul asupra sănătăţii şi bunăstării lor. RSLM reprezintă un far al excelenţei în promovarea Medicinei Stilului de Viaţă în România” a subliniat preşedintele RSLM dr. Emanuela Mercore Huţanu. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI