Secetă mare…

> Cristian VĂLIANU

Seară de sâmbătă, la ţară. Lumea împărţită între treburile casei şi cele ale câmpului îşi rânduieşte gândurile în preajma binecuvântatei duminici ce-o aşteaptă. În drumul spre casă, nea Gheorghe şi Oltiţa, harnica nevastă, poposesc în intersecţie la întâlnirea cu finii lor, care, împreună cu mezinul casei, se întorc şi ei de la strânsul lucernei nu demult cosite.

Schimbând vorbe şi aflând veşti, cei patru îşi mai aruncă ochii cu speranţă după norii răzleţi şi picăturile lor rare de ploaie, care au întunecat câteva clipe un soare tenace, ieşit victorios din înfruntare.

Zăbava lor, mană cerească pentru echipa unui tânăr candidat al unei alianţe electorale dornică de aflarea nehotărâţilor şi întoarcerea lor pe calea adevărată a progresului şi bunăstării.

Încercuiţi cu o abundenţă de promisiuni, pigmentate ici-acolo, destul de des cât să dea culoare locală, de acuze la adresa „actualilor” şi „foştilor”, sătenii dau dovadă de răbdare, ascultând şi luând spre atent potenţială citire pliantele cu sinteza eternului schimb, o dată la patru ani, „luna de pe cer” contra votului.

Echipa bifează victorioasă încă o întâlnire cu electorii, căutându-şi în grabă de drum şi de alţi indecişi.

Rămas în crucile drumului, nea Gheorghe se uită în stânga, se uită în dreapta, se uită după echipa de mesageri electorali, se uită în sus, dă din mână a pagubă, pornind motocultorul şi răcnind peste umăr către nevastă, pentru a acoperi zgomotul motorului: „Oltiţă, nu plouă nici azi! Candidaţi mulţi, secetă mare…”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI