Primărie amendată de Garda de Mediu pentru incendierea şi abandonarea deşeurilor

 În urma unei sesizări privind incendieri de deşeuri în judeţul Suceava, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean Suceava au intervenit la faţa locului şi au descoperit depozitări şi abandonări neconforme de deşeuri menajere şi reciclabile, precum şi resturi de deşeuri incendiate.

În cadrul controlului efectuat, s-au constatat depozitări neconforme – deşeuri menajere amestecate cu deşeuri reciclabile şi resturi de deşeuri incendiate au fost găsite pe raza comunei.

Primăria în cauză a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 45.000 lei, conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe lângă sancţiunea financiară, prin nota de constatare întocmită, au fost stabilite măsuri cu termene precise pentru remedierea deficienţelor constatate. „Aceste măsuri sunt menite să prevină repetarea unor astfel de incidente şi să asigure conformitatea cu normele de protecţie a mediului” ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI