Ştrandul municipal va fi deschis pe 15 mai

> „Avem unul dintre cele mai moderne ştranduri în aer liber din ţară” este de părere primarul Ion Lungu

Ştrandul municipal din Suceava ar putea fi deschis publicului amator de distracţie în aer liber începând de la jumătatea acestei luni, informează primarul Ion Lungu.

„Suntem pregătiţi ca pe data de 15 mai deschidem ştrandul, însă depinde de cum va fi vremea afară” a spus şeful municipalităţii sucevene.

Potrivit lui Lungu tarifele de intrare nu au fost majorate, ci doar actualizate cu rata inflaţiei. Astfel, copii cu vârsta între 5 şi 14 ani vor plăti câte 6 lei, elevii – 11 lei, pensionarii – 11 lei; adulţii – 23 de lei, iar persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de gratuitate.

„Lipsit de modestie, spun că avem unul dintre cele mai moderne ştranduri în aer liber din ţară, care aparţin de municipalitate. Sigur, cea mai importantă este apa încălzită, avem bazine pentru adulţi şi copii, inclusiv cu apă sărată. Ştrandul s-a bucurat de apreciere şi căutare anul trecut şi sper să se întâmple la fel şi în 2024. De regulă, accesul este de pe 1 iunie, însă, ţinând cont că nu l-am avut atâţia ani la rând, am decis să-l deschidem mai repede” a punctat Ion Lungu. Ştrandul din Iţcani are trei bazine, cel mai mare, de 1.290 de metri pătraţi, incluzând două tobogane, fiind destinat adulţilor. Bazinul pentru copii are 420 de metri pătraţi şi este dotat cu trei tobogane, iar bazinul cu apă sărată este de 240 de metri pătraţi. Încălzirea apei se face cu 84 panouri solare şi cu o centrală pe gaze naturale, temperatura minimă a apei fiind de 24 de grade Celsius.

Ştrandul modernizat a fost deschis la începutul verii trecute, lucrările fiind demarate în martie 2020. Valoarea investiţiei a însumat 14,3 milioane de lei, contractul de proiectare şi execuţie fiind semnat cu asocierea de firme ConBucovina, Loial Impex şi Moldproiect – ASD.

Ştrandul din cartierul Iţcani al municipiului Suceava a fost construit în anii epocii comuniste. După revoluție, pentru o perioadă, acesta a fost concesionat unei firme sucevene, contractul fiind reziliat încă din 2016, după ce societatea respectivă a intrat în insolvenţă.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI