Un bărbat a ajuns în arest după ce a furat un excavator dintr-o carieră de piatră

Un bărbat este cercetat pentru furt şi conducere în stare de ebrietate după ce a furat un excavator dintr-o carieră de piatră.

Poliţia Vatra Dornei a fost sesizată, duminică după-amiază, prin 112, de o femeie din Poiana Stampei, sat Dornişoara, că o persoană băută a condus un excavator.

Poliţiştii au efectuat verificări în zona indicată de apelantă, identificând în apropiere, respectiv pe marginea părţii carosabile a drumului comunal, un utilaj tip excavator, staţionat.

În proximitatea utilajului se afla un bărbat care care a declarat verbal că a condus utilajul pe drumul comunal pe o distanţă de aproximativ 800 de metri, aspecte confirmate de doi martori oculari.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că utilajul a fost sustras de respectivul din cariera de piatră ce aparţine firmei unde este angajat, fără consimţământul proprietarului, fapt pentru care reprezentantul societăţii a depus plângere penală pentru infracţiunea de furt în scop de folosinţă.

Întrucât bărbatul avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Faţă de suspect a fost dispusă reţinerea pe o perioadă de până la 24 de ore în arestul IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI