Gheorghe Flutur a lansat „Manifestul pentru Tineri”

> El le-a cerut acestora să vină cu propuneri pentru proiectul „Suceava la autostradă”

Câteva sute de tineri au participat, marţi după-amiază, în curtea PNL Suceava, la evenimentul de lansare a „Manifestului lui Gheorghe Flutur pentru tineri: Viziune. Opţiune. Iniţiativă”.

Manifestarea a fost deschisă cu muzică religioasă, patriotică, apoi Sofia Vicoveanca a susţinut un microrecital, iar apoi a continuat cu discursurile mai multor personalităţi. Aflăm că a fost un eveniment plin de entuziasm şi angajament, care a avut loc într-un cadru deschis şi interactiv, oferind tinerilor „o platformă pentru exprimare şi implicare”.

Cu o prezentare clară a celor 10 motive ale manifestului, Gheorghe Flutur a subliniat importanţa împărtăşirii experienţei acumulate, a implicării tinerilor în proiecte şi decizii, dar şi a obţinerii stimei de sine şi motivării acestora pentru a produce schimbarea atunci când este necesar. De asemenea, el a evidenţiat nevoia de a repara „ruptura dintre generaţii” şi de a pregăti resursa umană a viitorului, promovând meritocraţia şi continuitatea lucrului bine făcut.

Gheorghe Flutur a arătat că „de prea multe ori” cei care au venit la conducere nu au continuat proiectele începute de cei dinaintea lor şi că aceasta a dus la stagnare.

În contextul actual al României, cu patru rânduri de alegeri şi la 17 ani de la aderarea la UE, Gheorghe Flutur a subliniat importanţa unei evaluări a progresului şi a identificării căii de urmat în cadrul unei Europe unite şi aliate cu Statele Unite.

Manifestul a fost structurat pe trei piloni principali: viziune, opţiune şi iniţiativă. Cu aceste principii în minte, tinerii sunt îndemnaţi să îşi exprime ideile, să analizeze opţiunile şi să acţioneze în vederea construirii unui viitor mai bun pentru ei înşişi şi pentru comunitatea lor.

Prin sugestiile sale, Gheorghe Flutur a încurajat tinerii să fie combativi în promovarea ideilor lor, să analizeze cu atenţie opţiunile disponibile şi să ia iniţiativa în realizarea proiectelor şi a schimbărilor pe care le doresc să le vadă în societate.

Evenimentul s-a încheiat cu un apel către tineri în sensul de a se implica activ în punerea în practică a principiilor şi sugestiilor cuprinse în manifest, sub sloganul „Manifestă-te şi tu, manifestaţi-vă şi VOI!”.

Gheorghe Flutur le-a transmis tinerilor să se întâlnească din nou la Cetatea de Scaun a Sucevei şi, între altele, să discute şi despre proiectul „Suceava la autostradă”, în condiţiile în care Guvernul României a aprobat finanţarea primului tronson din Autostrada Nordului, care este centura Gura Humorului, dar şi că urmează să aprobe autostrada 7 pe tronsonul Paşcani – Suceava.

Gheorghe Flutur le-a cerut celor prezenţi să-i dea „certificat de tânăr”, pentru că el încă se simte tânăr, şi a transmis ca mesaj de final: „Să ştiţi că fluturii în luna mai, iunie, iulie zboară. Ne-ntâlnim!”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI