Alla Pugaciova, „regina muzicii pop sovietice”, ar putea fi desemnată „agent străin” în Rusia

Procurorii ruşi au cerut Ministerului Justiţiei din această ţară să o desemneze pe cântăreaţa Alla Pugaciova, „regina muzicii pop sovietice”, drept „agent străin”, a raportat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Alla Pugaciova, în vârstă de 74 de ani, o legendă a muzicii sovietice şi post-sovietice, a criticat războiul din Ucraina. Ea este una dintre cele mai faimoase persoane din Rusia, fiind cunoscută de mai multe generaţii de ruşi pentru o serie de cântece de mare succes, precum „Milioane de Trandafiri Roşii” din 1982, şi pentru rolul jucat în filmul din 1978 „Femeia care cântă”.

Artista a fost premiată în trecut atât de preşedintele rus Vladimir Putin, cât şi de predecesorul său, Boris Elţîn. Atunci când Mihail Gorbaciov a murit în 2022, Alla Pugaciova l-a lăudat pe ultimul lider sovietic pentru că a permis libertatea şi a respins violenţa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI