Taylor Swift, pe lista bogaţilor lumii

În lume există 2.781 de persoane cu averi care depăşesc 1 miliard de dolari, o creştere de 141 faţă de 2023, potrivit clasamentului realizat de Forbes, cu Taylor Swift printre cei care au intrat pe listă, scrie The Guardian.

Miliardarii au o avere colectivă mai mare ca niciodată, cu active estimate la 14,2 mld. dolari, o creştere de 2 mld. dolari faţă de 2023 şi mai mult decât PIB-ul oricărei ţări, cu excepţia SUA şi a Chinei.

Averea colectivă a miliardarilor a crescut cu 120% în ultimul deceniu.

„A fost un an uimitor pentru cei mai bogaţi oameni din lume, cu mai mulţi miliardari decât oricând înainte”, a declarat Chase Peterson-Withorn, editor Forbes.

Militanţii pentru egalitate au declarat că „averea uluitoare” acumulată de superbogaţi ar trebui să ducă la eforturi urgente „pentru a răspândi această bogăţie în mod mai egal, proporţional şi eficient”.

Taylor Swift este unul dintre cei 265 de nou-veniţi care figurează pe lista Forbes din acest an. Swift, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la această bornă cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, în urma turneului său Eras şi a concertului său cinematografic care a bătut recorduri.

Cea mai bogată persoană de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, ajungând la 233 de miliarde de dolari. Elon Musk se află pe locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, o creştere de 8% faţă de anul trecut.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI