Corocăieşti

Un bărbat a deshumat un mort îngropat în urmă cu câteva zile

> El zice că l-a visat pe defunct şi a crezut că i-a transmis un semn…

Un bărbat din Stroieşti este cercetat penal şi urmează să fie consultat la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean după ce marţi dimineaţa a deshumat un mort din cimitir. De cu noapte îl visase şi a crezut că acesta i-a trimis un semn…

Poliţiştii SPR 2 Ipoteşti au fost sesizaţi, marţi, la ora 9:36, de preotul paroh al Bisericii „Sfânta Treime” Corocăieşti, care a semnalat că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Preotul paroh, ce deţine în administrare cimitirul respectiv, a fost anunţat marţi dimineaţă, de familia unui defunct, că mormântul acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la faţa locului, preotul a observat că mormântul este săpat, pământul înlăturat, iar capacul sicriului este deschis… Şi a sesizat organele de poliţie prin 112.

 La venirea poliţiştilor, la faţa locului se aflau preotul, membrii familiei defunctului precum şi autorul comiterii faptei, un bărbat de 45 de ani, din Stroieşti.

Bărbatul şi-a motivat fapta spunând că este simpatizant al mişcării ortodoxe „Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28.03.2024, iar în noaptea de luni spre marţi l-a visat pe „fratele” Viorel şi a crezut că acesta „i-a transmis un semn de viaţă din sicriu”. De aceea a mers şi a săpat mormântul şi a deschis sicriul.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte. Bărbatul va fi prezentat la UPU a spitalului sucevean în vederea internării la Secţia de psihiatrie. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI