Contre politice între parlamentari suceveni

Senatorul PSD Gheorghiţă Mîndruţă, replică pentru deputatul PNL Ioan Balan:

Domnia sa s-a remarcat doar cu osanale pentru Gheorghe Flutur, pentru că altfel nu se mai regăsea pe liste

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, o replică deputatului PNL Ioan Balan care criticase modul în care deputatul PSD Gheorghe Şoldan îşi lipeşte imaginea de unii dintre miniştri PSD, pentru a arăta electoratului că s-ar fi implicat în unele proiecte care se derulează în judeţul Suceava, în încercarea de a minimiza „aportul major şi semnificativ” pe care îl are preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în atragerea de proiecte importante pentru judeţ.

„Este cel puţin amuzantă, ca să nu spunem penibilă, ieşirea dlui deputat PNL Balan la adresa dlui deputat Şoldan. E drept că pe dl Balan o fotografie cu dna Morgenstern nu-l face actor, după cum nici fotografiile cu oamenii politici nu-l fac politician. Şi suntem chiar curioşi cu ce s-a remarcat dumnealui în atâţia ani de activitate, în afară de faptul că i-a luat apărarea dlui Flutur de câte ori acesta l-a obligat să o facă şi i-a ridicat osanale de câte ori a fost necesar, pentru că altfel nu se mai regăsea pe liste” a transmis senatorul PSD Gheorghiţă Mîndruţă.

El s-a arătat mirat că unii parlamentari PNL nu văd bârna din ochiul lor, dar văd foarte clar paiul din ochiul altora.

„De aceea aşteptăm cu interes alegerile de anul acesta pentru că, aşa cum a afirmat şi dnul Balan, «viaţa şi votul cetăţenilor» ne vor arăta adevărul. Iar dacă ne luăm după sondajele actuale, domnia sa trebuie să-l ovaţioneze din plin pe dl Flutur lunile următoare ca să prindă cel puţin locul doi pe liste, altfel va trebui să demonstreze din postura de simplu cetăţean de ce este în stare. Din păcate, nu credem că va fi în stare să facă mai multe decât a făcut din ipostaza de politician. Adică mai nimic” a concluzionat Gheorghiţă Mîndruţă.

Deputatul Ioan Balan:

Mai uşor cu pianul pe scări! Aţi uitat cum vă smiorcăiaţi să vă primim în PNL?

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a reacţionat rapid, duminică, la comunicatul senatorului PSD Gheorghiţă Mîndruţă.

„Nu prea reacţionez de obicei la primul impuls, dar văzând reacţia dlui senator Mîndruţă nu mă pot abţine să nu remarc din nou servilismul şi oportunismul de care acesta dă dovadă” a spus Ioan Balan într-un comunicat.

„Vorbiţi despre mine că vreau să obţin măcar locul doi pe listă, dar şi alte chestiuni care ţin de politică şi scor electoral. Ţin să vă amintesc că atunci când am fost candidat uninominal am reuşit să obţin cel mai mare scor politic atât în judeţul Suceava cât şi în judeţele din Moldova şi locul trei pe ţară în cadrul partidului” a arătat deputatul liberal.

Ioan Balan a amintit că senatorul Gheorghiţă Mîndruţă a fost cel care s-a rugat de liderii liberali să fie primit în PNL, dar, pentru că nu i s-a promis un loc pe liste, până la urmă a fost preluat de PSD.

„Îi amintesc dlui senator Mîndruţă despre o întâlnire de la cabana Pătrăuţi, unde venea să se smiorcăie la dl ministru Bode, secretarul general al PNL, şi la dl preşedinte Ciucă, să-l primim în PNL. Argumentele cu care susţinea această candidatură le voi expune într-un material viitor, cu amănunte destul de interesante despre ceea ce ne spunea despre senatorul Ion Stan, preşedintele PSD, dar şi despre primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. Aşa că mai uşor cu pianul pe scări, domnule oportunist politician reciclat din USR în PSD” a scris Ioan Balan, care i-a transmis lui Mîndruţă să nu-şi facă probleme legate de locul pe care îl va obţine pe listele de candidaţi.

Deputatul Ioan Balan a amintit că, iniţial, opinia publică a fost informată că senatorul Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PNL, dar că în cadrul acţiunii de „mercato” practicată de acesta se pare că a obţinut mai mult de la PSD.

„Ce a obţinut de la PSD? Vom vedea în perioada următoare. Colegii mei nu au fost de acord cu acordarea unui loc de parlamentar pe listele PNL. Aceasta este realitatea metamorfozării domnului senator USR – PNL – PSD” a concluzionat Ioan Balan.

Mîndruţă către Balan:

Eu am luat apărarea unui coleg mai tânăr, pe când dumneavoastră vă apăraţi şeful de partid

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă a transmis, tot duminică, o replică la răspunsul pe care i l-a dat deputatul PNL Ioan Balan.

„Dle Balan, rapiditatea, verocitatea şi mai ales minciunile din răspunsul dvs. vin doar să confirme ceea ce am afirmat: vă e teamă şi sunteţi disperat! În primul rând, încă de la început vă spun că nu o să intru într-un război al comunicatelor cu dvs., deoarece am foarte multă treabă în perioada aceasta. Numai că în timp ce eu am luat apărarea unui coleg mult mai tânăr decât mine şi pe care l-aţi acuzat pe nedrept, dvs. vă apăraţi în permanenţă şeful de partid. Asta e marea diferenţă dintre noi doi” a arătat Mîndruţă.

Senatorul spune că, în al doilea rând, „din decenţă şi bun-simţ”, nu va face publice detaliile din unele discuţii care au avut loc în perioada la care deputatul a făcut referire, respectiv la întâlnirea pe care Gheorghiţă Mîndruţă a avut-o cu preşedintele PNL, Nicoale Ciucă şi cu secretarul general al PNL, Lucian Bode, privind o primire a sa în PNL.

„Vă invit, cu toată asumarea, să îl rugaţi pe şeful dvs. de partid, dl Flutur, să vă pună la dispoziţie lista de apeluri telefonice din perioada premergătoare vizitei premierului de atunci la Suceava, dl Ciucă, mai ales telefoanele date în ziua vizitei. După studierea ei o să vă lămuriţi cine pe cine a «curtat», deşi ştiţi deja adevărul, doar că vă e greu să îl acceptaţi. Aşa cum nu mai e nevoie să vă aduc aminte că aţi fost printre cei care mi-aţi strâns mâna şi mi-aţi urat bun venit în echipă, deşi singura dvs teamă era că mă duc la PSD şi vă încurc şi mai rău anul acesta. Ne vedem la alegeri domnule deputat” a arătat senatorul.

Deputatul PSD Mirela Adomnicăi, către deputatul PNL Ioan Balan:

Poate că e timpul să mai zboare şi fluturele!

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi i-a transmis printr-un comunicat de presă deputatului PNL Ioan Balan că numărul celor care nu simt aportul lui Gheorghe Flutur în atragerea de proiecte importante din judeţ este din ce în ce mai mare şi că acest lucru deja le dă frisoane liberalilor.

„O să vedeţi în sondaje, în comentariile de pe social media, în reacţiile oamenilor. Şi vă e frică. Încep să vă plece primarii, iar lista locurilor în Parlament să devină tot mai mică. Şi e normal, înţeleg, ca fiecare parlamentar PNL să-i arate dlui Flutur cât de apăsat poate să-i apere orgoliul în comunicate de presă” arată Mirela Adomnicăi.

Ea arată că frustrarea este determinată de faptul că cei din PSD chiar fac autostrada A7, în timp ce Gheorghe Flutur de ani de zile „a tot fluturat desene şi schiţe”.

„Frustrarea pleacă de la faptul că Gheorghe al nostru, Şoldan, vorbeşte tot mai mult de autostrada A7, venind cu promisiuni certe de la premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, că în acest an vor începe lucrările. În timp ce Gheorghe al vostru, Flutur, de ani de zile tot plimbă desene şi schiţe prin faţa jurnaliştilor. Şi cu autostrada, dar şi cu şoselele de centură. Până la urmă, Autostrada Moldovei a prins viaţă – peste 305 km sunt în mod oficial în construcţie – în timpul ministrului PSD Sorin Grindeanu şi al guvernării PSD” a mai spus Adomnicăi.

Deputatul social-democrat sucevean a mai arătat că, dincolo de orgoliile politice, sucevenii vor să vadă odată autostrada construită şi să meargă cu maşinile pe ea, să circule mai repede şi mai în siguranţă, iar judeţul Suceava să nu mai fie pe primul loc pe ţară la numărul de morţi în accidente rutiere.

Ea a mai spus că acesta este şi motivul pentru care face naveta cu trenul de fiecare dată când pleacă sau vine de la Parlament.

„Dle Ioan Balan, mi-a plăcut citatul din comunicatul dumneavoastră cu faptul că «şi albina şi musca zboară. Unde se aşază face diferenţa». Perfect adevărat. Deocamdată, cum suntem judeţul cu aproape cele mai mici salarii din Moldova, cu cei mai mulţi copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, cu multe drumuri judeţene distruse, cu un aeroport fără curse şi un container la plecare, nu prea i-aţi oferit nici albinei prea multe opţiuni de a se aşeza. Şi pentru asta, dle Balan, poate că e timpul să mai zboare şi fluturele! Şi promitem că noi chiar îi facem autostradă să se aşeze!” a concluzionat deputatul PSD Mirela Adomnicăi.

…Va urma? Probabil că va urma! Vă ţinem la curent. (N.B., C.N.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI